Nyheter

December 1, 2021

Konventionell Pai Gow Poker vs. Face Up Pai Gow Poker

Erik Johansson
WriterErik JohanssonWriter

Som namnet antyder är Face Up Pai Gow Poker en variation av pai gow poker där återförsäljarens hand visas helt. Du kanske undrar "Vad är fångsten?" Med en ess som är hög i hand för dealern är handen automatiskt ett tryck. Det finns alltid en sidosatsning för att skydda mot sådan händelse.

Konventionell Pai Gow Poker vs. Face Up Pai Gow Poker

Även om båda spelen är ganska lika, finns det några intressanta skillnader att notera. I Face Up delas dealerns kort ut med framsidan. Det saknas också 5% provision i Face Up Pai Gow -versionen. Dessutom är dealern ace-high pai gow en automatisk push, och det finns inget utrymme för spelarbank.

Regler

Det är okej om du bara vill veta hur Face Up Pai Gow poker skiljer sig från traditionell pai gow poker. Reglerna nedan styr Face Up Pai Gow Poker:

 1. En kortlek med 53 kort används, inklusive 52 vanliga kort och en joker.
 2. Jokern är å andra sidan lite utom kontroll. Ett ess, straight, flush, straight flush eller royal flush kan alla göras med detta kort.
 3. Det finns ett oväntat undantag från standardreglerna för pokerbetyg: A2345 -raka (ofta känd som "hjulet") är rankad näst högst. Trots att vissa anläggningar har övergett denna löjliga begränsning, gör majoriteten.
 4. Spelet börjar när spelaren lägger en insats. Dessutom har spelaren möjlighet att lägga en push -satsning på Ace High just nu om de väljer att göra det.
 5. Dealern delar ut sju kort till både spelaren och dealern.
 6. Det finns inget sätt för spelare att sätta in sina vinster.
 7. Dealerens kort kommer att visas för allmänheten med framsidan uppåt vid denna tidpunkt. Enligt "husväg" -bestämmelser bildar dealern sedan en 5-korts hög hand och en två-kort låg hand enligt "husväg" -regler. High Hand måste ha ett högre pokervärde än Low Hand.
 8. Om dealerns starkaste hand med fem kort är ett ess högt, slutar spelet i ett tryck oavsett korten som spelarna innehar. En "ess-hög pai gow" är vad den kallas.
 9. Spelaren kommer att ha fem höga kort och två låga kort. Liksom dealerns hand måste den höga handen ha ett högre pokerbetyg än den låga.
 10. Standardpokerankningar gäller för femkortshanden. Ett par eller inget par är den enda pokerhanden som är möjlig i ett spel med två kort, och sedan bestäms varje korts värde genom att först titta på värdet på det högst rankade kortet.
 11. När spelaren har satt sin hand kommer spelaren och dealerns höga och låga händer att jämföras. Vinnaren är alltid den som har den bästa pokerhanden. Om båda händerna har samma rang, som ess och kungar, bryter dealern slipsen.
About the author
Erik Johansson
Erik Johansson
About

Erik Johansson, en dynamisk duo av svensk kulturell rikedom och en djup kärlek till spel, står som en stadig fyr inom området för lokaliserat casinoinnehåll. Han ser till att varje spel klingar med den autentiska svenska andan.

Send email
More posts by Erik Johansson
undefined is not available in your country. Please try:
En natt att minnas: Las Vegas Local vinner $200 000 videopokerjackpot
2024-05-16

En natt att minnas: Las Vegas Local vinner $200 000 videopokerjackpot

Nyheter